Foto: DELFI
Aktīvs mobilā interneta telefonā lietotājs Latvijā mēnesī patērē vidēji 580 MB datu apjoma, liecina Tele2 dati. Savukārt mobilā interneta datorā patērētais datu apjoms sasniedz vidēji 5,4 GB. Kopumā mobilo internetu telefonā aktīvāk izmanto uzņēmumu darbinieki (patērēto datu apjoms ir gandrīz četras reizes lielāks nekā citām lietotāju grupām), savukārt mobilo internetu datorā vairāk lieto iedzīvotāji. Interesanti, ka katrs otrais iedzīvotājs nezina, kādu datu apjomu mēnesī patērē.

Tele2 mobilā interneta lietotāja vidējais vecums ir aptuveni 37 gadi, kas ir pretēji priekšstatam, ka mobilo internetu pārsvarā lieto jaunieši. Diviem vecākajiem lietotājiem, kas noslēguši līgumu ar Tele2 par mobilo internetu, ir 90 gadi.

"Ievērojami pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas mobilo internetu lieto katru vai gandrīz katru dienu. Biežāk to lieto uzņēmēji un ekonomiski aktīvie iedzīvotāji, kam svarīga ir mobilitāte un regulāra piekļuve e-pastam un jaunākajām ziņām. Savukārt jaunieši plašāk izmanto jauno tehnoloģiju sniegtās iespējas un mobilo internetu lieto ne tikai e-pastam un sērfošanai internetā, bet arī dažādām izklaides iespējām, piekļuvei sociālajiem tīkliem un tūlītējai ziņojumapmaiņai," novērojumos dalās Jānis Spoģis, Tele2 komercdirektors.

Katrs otrais iedzīvotājs ar mobilā interneta palīdzību skatās video, lejupielādē mūziku un filmas. Internetbanku un Skype izmanto katrs desmitais mobilā interneta lietotājs. Savukārt mazāk nekā 10% mobilā interneta lietotāju to izmanto, lai apmaksātu rēķinus, spēlētu spēles un iepirktos.

Biežāk mobilais internets tiek lietots mājās (92%) un lauku mājā vai vasarnīcā (69%), bet vairāk nekā trešdaļa lietotāju to izmanto ārpus mājas – savā darba vietā, ceļojumos un komandējumos Latvijas teritorijā, kā arī ciemojoties. Katrs desmitais lieto mobilo internetu ceļojumu un komandējumu laikā ārzemēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!