Foto: DELFI
Latvijas telekomunikāciu operators "Bite Latvija" un pasaules vadošais telekomunikāciju risinājumu sniedzējs Huawei otrdien, 2. novembrī, noslēdzis Bite Latvija bāzes staciju modernizāciju, atklājot Baltijā modernāko sakaru tīklu.

Kopš līguma parakstīšanas šā gada 11. jūnijā Šanhajā, Ķīnā, "Bite Latvija" komanda kopā ar Huawei ir strādājuši dienu un nakti, lai ieviestu jaunu tīkla pārklājumu. Pēdējo četru mēnešu laikā visas bāzes stacijas ir nomainītas uz modernākajām Huawei mobilo sakaru tehnoloģijām. "Bite Latvija" ir investējusi arī 80 jaunu bāzes staciju uzstādīšanā, nodrošinot saviem klientiem vēl plašāku balss un datu pārklājumu.

"Esam lepni prezentēt jaunu mobilo sakaru tīklu, piedāvājot saviem klientiem vēl plašāku pārklājumu, ātrāku mobilo internetu, kā arī augstāku sakaru pakalpojumu kvalitāti. Veikt tīkla nomaiņu "dzīvajā" ir gluži kā mainīt lidmašīnai motoru lidojuma laikā," stāsta "Bite Latvija" izpilddirektors Freds Renčaks.


Jaunais pārklājums Latvijas iedzīvotājiem un "Bite Latvija" klientiem sniegs virkni ieguvumu:

Plašāk: pateicoties modernajām iekārtām, plašāks pārklājums jau ar esošajām bāzes stacijām. Piemēram, bāzes staciju modernizācijas dēļ iekštelpu pārklājums Daugavpilī ir palielinājies par 20%, neņemot vērā uzlabojumus, kas saistīti ar papildu uzstādītajām bāzes stacijām;

Ātrāk: 11 Latvijas pilsētās nodrošināts ātrākais mobilais internets 11 Latvijas pilsētās. Ar maksimālo lejupielādes ātrumu 15 Mbp/s un vidējo ātrumu 6 mbp/s (piemērots ātrums straumēšanai, interneta pārlūkošanai, kā arī spēlēm) Latvija ierindojas pieciniekā starp Eiropas valstīm ar lielāko interneta ātrumu.

Labāk: gan absolūtos, gan relatīvos skaitļos būtiski samazinājies pārtrūkušo zvanu skaits, neskatoties uz to, ka tīkla noslodze pieaug ar tendenci 20%.

"Kopā ar Biti esam veiksmīgi pabeiguši viņu tīkla modernizāciju tikai četros mēnešos, pierādot, ka profesionāļu komanda no dažādām pasaules valstīm var strādāt veiksmīgi un efektīvi kopā, ja mērķis ir vienots. Sadarbībā ar Biti esam izveidojuši vietēju ekspertu komandu un turpināsim investēt Baltijas valstīs," norāda Džeimss Čens (James Chen), Huawei Ziemeļvalstu un Baltijas valstu vadītājs.

"Bite Latvija" jaunais tīkls ir arī videi draudzīgāks kā jebkad, jaunā tehnoloģija ļauj samazināt elektrības patēriņu vidēji par 20 līdz 30%, kā arī samazinās CO2 izmešus. Elektrības patēriņa samazinājumu nodrošina iekārtu novietošana ārā, kam nepieciešams mazāk kabeļu un nav nepieciešama gaisa kondicioniera lietošana.

Skatoties nākotnē, jaunais tīkls jau šobrīd ir piemērots 2G/3G un 4G/ LTE izmantošanai. "Viss mūsu aprīkojums ir piemērots LTE izmantošanai un vienīgais, kas būs nepieciešams, ir programmatūras jauninājumi. "Bite Latvija" ir gatava nodrošināt vismodernāko mobilā interneta pieredzi saviem klientiem, ja vien būs pieprasījums, atbilstoši telefoni, kā arī normatīvais regulējums," skaidro Bite grupas tehniskais vadītājs Kristobals Alonso (Cristobal Alonso). Tas nozīmē, ka "Bite Latvija" tīkls ne tikai šobrīd piedāvā labāko pieredzi, bet ir arī nākotnes apliecinājums tam, ka "Bite Latvija" turpinās attīstīties kopā ar Latvijas iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!