"Tuvāko 10 gadu laikā HDTV (augstas izšķirtspējas televīzija) kļūs par tik pat ierastu lietu kā televīzija šobrīd", teica Deivids Vuds, Eiropas Raidorganizāciju apvienības (EBU) Tehniskā direktora vietnieks 25.februārī notikušajā starptautiskajā seminārā Rīgā "Digital TV, HDTV and beyond...." (Digitālā TV, HDTV un tālāk....).

"HDTV atkal liek iesaukties "wow" izbrīnā par televīziju, tāpat kā tas bija tās pirmsākumos", uzvēra Deivids Vuds prezentācijā "Ceļs uz HDTV (10 lietas, kas Jums būtu jāzina....) uzverot, ka pēc pagājušā gada tirgus pētījumiem par HDTV skatīšanās motivāciju šobrīd televīzijas skatītāji pavada 25% vairāk laika skatoties televīziju pirms kanālu pārslēgšanas. Bez tam augstās izšķirtspējas kvalitāte atstāj nomierinošu ietekmi uz nervu sistēmu, stresa mērījumi uzrāda līdz pat 15% stresa samazināšanos. 64% skatītāju skatoties HDTV kanālus ir jutuši daudz lielāku emocionālo iesaistīšanos programmas saturā. Bez tam skatītāji augstās izšķirtspējas televīziju uztver un saprot par 20% precīzāk, kā arī iegūto informāciju atceras par 10% labāk nekā skatoties parasto televīziju."

Benijs Norlings, SES SIRIUS AB Produkcijas vadības viceprezidents prezentācijā par satelīta lomu digitalizācijā un HDTV attīstībā uzvēra: "Šobrīd vairāk nekā 100 HDTV kanāli ir pieejami ASTRA/SIRIUS satelītos. 94% no Eiropā pieejamajiem HD kanāliem ir translēti tieši ar satelīta palīdzību. SIRIUS nodrošina 100% pārklājumu Igaunijas, Lietuvas un Latvijas kabeļtelevīzijas tīkliem. Tuvāko trīs gadu laikā augstas izšķirtspējas televīziju (HDTV) Latvijā skatīsies turpat 100 tūkstoši abonenti. "

Rīgā notikušajā seminārā "Digitālā TV, HDTV un tālāk..." ietvaros tika apskatītās tādas tēmas kā: digitālās satelīttelevīzijas apraide, HDTV un 3D TV attīstība. Semināru organizēja satelītoperators SES SIRIUS AB. Seminārā piedalījās vairāk nekā 50 nozares speciālisti no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas.

Seminārā piedalījās Markus Frics, SES ASTRA S.A Mārketinga viceprezidents&ģenerāldirektors (Luksemburga), Viceprezidents Digital Europe; Valts Ermansons, Viasat Latvia vadītājs (Latvija), Deivids Vuds, Eiropas Raidorganizāciju asociācija (EBU) Tehniskā direktora vietnieks (Šveice), Stefānija Holmsa, Fox International Channels (National Geographic Channels) un Ingmārs Pavasars, SONY Baltijas vizuālo produktu menedžeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!