Foto: stock.xchng
Interneta pētniecības organizācija "Akamai" savā pētījumā par globālo tīmekli informē, ka Latvijā vidējais interneta pieslēguma ātrums 2010.gada trešajā ceturksnī bijis seši megabiti sekundē, kas ir sestais labākais rādītājs pasaulē.

Latviju šajā ziņā apsteidz tikai piecas zemes - Nīderlande (interneta pieslēguma vidējais ātrums 6,3 megabiti sekundē), Rumānija (septiņi megabiti sekundē), Japāna (8,5 megabiti), Honkonga (9,2 megabiti sekundē), un Dienvidkoreja (14 megabiti sekundē).

Desmit labāko skaitā ir arī Čehija (5,4 megabiti sekundē), Šveice (5,3 megabiti sekundē), Taivāna (pieci megabiti sekundē) un Dānija (pieci megabiti sekundē).

Pērnā gada trešajā ceturksnī vidējais interneta pieslēguma ātrums pasaulē bija 1,9 megabiti sekundē. 86 pasaules valstīs, galvenokārt Āfrikā un Āzijā, globālais tīmeklis trešajā ceturksnī darbojas ar ātrumu zem viena megabita.

Savukārt interneta ātruma mērījumu vietnē "speedtest.net" iepriekš interneta ātruma ziņā ierindoja Latviju otrajā vietā aiz Dienvidkorejas.

Speciālisti Latvijas labo sniegumu skaidrojuši ar valsts nelielo teritoriju un iedzīvotāju skaitu, kā dēļ ir vieglāk sasniegt plašu un kvalitatīvu interneta pārklājumu nekā lielākās zemēs ar lielāku iedzīvotāju skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!