Foto: Kadrs no video
Kompānija Bridgestone kā izrādās ražo ne tikai riepas, bet arī velosipēdus, golfa bumbiņas un nūjas, e-papīra tehnoloģijas ekrānus, un daudzas citas interesantas lietas.

Tā lūk nupat Bridgestone prezentējuši jaunu ekrānu uz e-papīra bāzes, kuru paši nosaukuši par AeroBee. Zināma šī tehnoloģija ir arī kā QR-LPD ekrānu tehnoloģija. Galvenais šajā tehnoloģijā ir tas, ka ekrāna attēlu veidojošās baltās un melnās krāsas daļiņas kustas vakuumā. Tas ļauj uz šāda ekrāna rakstīt un zīmēt. Kompānija ir izveidojusi e-grāmatu lasītāju ar šādu ekrānu, kuram ir izšķirtspēja 600 x 800, 4096 krāsu atainojums, 13,1 collas diagonāle un attēla atjaunošanas laiks 1,3 sekundes. Jaunuma sirds ir 533 MHz ARM procesors.

Darbina šo iekārtu Linux 2.6.24 operētājsistēma. Jauno ekrāna tehnoloģiju var izmantot daudzās sfērās, tādās kā medicīna, mācības, dažādu aptauju veikšana, u.c. jo ekrāns ļauj uz tā rakstīt un zīmēt. Paši Bridgestone jaunās tehnoloģijas ekrānus plāno piedāvāt iebūvēto sistēmu ražotājiem, kuri uz to bāzes varēs veidot jaunus produktus. Vairāk par AeroBee ekrāniem skatieties video materiālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!